Agrupament Escolta i Guia Sant Jordi


L'Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela és una entitat educativa situada, des dels seus inicis, al Casc Antic de Valls. Forma part de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya (MEG), dins de la Demarcació de Tarragona. A més, és un dels més antics de la Demarcació de Tarragona i de Catalunya, l’any vinent fem 50 anys!!

MEG és un moviment d’educació no formal que ofereix als nois i a les noies l’aventura de créixer, aprendre i fer projectes en grup a través del mètode escolta amb l’objectiu que es converteixin en persones compromeses i crítiques amb voluntat de canvi a la recerca d'una societat millor.

La nostra proposta educativa pretén que cada noi i cada noia, que cada jove, esdevingui protagonista del seu propi projecte i de les accions que decideix en equip, amb la finalitat d’aprendre i, a la vegada, de construir una societat més humana, més acollidora, més tolerant, més participativa, més democràtica, justa i solidària.

L'Agrupament, també conegut amb el nom de CAU, el formen nois i noies de 8 a 18 anys, que junt amb els seus caps, tots ells majors d'edat, se'ls ofereix la possibilitat d'aprendre i créixer amb i per l'entorn, a nivell micro (al barri) i a nivell macro (al país).

La família del CAU està formada pels nens, els caps i els pares. Els principals protagonistes són els nens, que participen de les activitats cada dissabte, que preparen ells mateixos i els caps. Els nens s'agrupen en diferents grups segons l'edat, les branques: de 8 a 10 anys són els Llops i Daines (LL/D), de 11 a 13 són els Ràngers i Guies (R/G), de 14 a 16 són els Pioners i Caravel·les (P/C) i de 17 a 18 anys són els TRUCS.

Els caps s'organitzen en equips de caps i s'encarreguen del funcionament de les unitats i també de l'organització de les activitats que es fan cada dissabte als caus. Dissabte rere dissabte es fan xerrades, jocs, tallers… en els quals, a més de relacionar-se amb persones de la seva edat, els nois i les noies adquireixen els valors pels quals aposta el moviment: l'ecologia, el tercer món, la pau, el quart món, la interculturalitat, els drets humans…

L'altre gran espai de trobada són les sortides de caps de setmana i els campaments on els infants i els joves fan excursions, raids, tallers i altres activitats tot gaudin de l'entorn i aprenent a valorar-lo i respectar-lo.

Web: http://www.caudevalls.net