Notícies

Neteja i tractament del retaule de Sant Joan

Des de feia molt de temps, tothom feia notar que el monumental retaule de l’església de Sant Joan presentava una imatge deplorable per la gran quantitat de pols que fins desfigurava les imatges. Per altra banda urgia fer-li de nou el tractament antitèrmits que asseguri la seva conservació. En aquesta direcció arribaven a la Comissió d’obres sovintejats i pertinents comentaris. El pressupost per aquest doble tractament de neteja i protecció era molt elevat.
Ens hem pogut estalviar la instal·lació i lloguer de bastides, que hauria encarit molt la despesa. Les intervencions s’han pogut realitzar pel sistema d’escalada i suspensió amb cordes des del pis més alt.
El seu cost ha pujat a 16.045€!

Però, malgrat tot, s’ha pogut realitzar amb plena satisfacció de tothom. De manera que per la Festa Major del 24 de juny el retaule major ha pogut lluir net i polit.

Nou servei a la parròquia

Feia temps que li donàvem voltes: la nostra comunitat no subratlla prou la seva dimensió missionera. Anem complint rutinàriament les diades missioneres posant els cartells, fent alguna pregària, motivant la col·lecta... i aquí s’acaba tot.
La presència de la missionera M Isabel Correig en el sopar de fi de curs del Consell Pastoral i la seva participació directa en un sopar-col·loqui amb el tema de conversa De les missions a la missió, ens va orientar i esperonar en el creació del servei Món per Estimar. La seva finalitat és accentuar la dimensió missionera i simultàniament solidària de la nostra parròquia. El servei ja s’ha posat en marxa amb algunes iniciatives. La principal és la vinculació fraterna que volem establir amb el grup Ekolo ya Bondeko (Poble de la Fraternitat) del qual és cofundadora i ànima la religiosa.
Altres  accions que duu a terme els servei són aquestes. Una gran cartellera, situada al pas cap a la capella dels Dolors a l’interior de l’església de sant Joan, informa, sensibilitza. Els nostres infants de Catequesi van confeccionar i escriure unes felicitacions de Nadal dirigides a tots els missioners i missioneres nascuts al bisbat de Tarragona. En una esfera lluminosa del mapa-mundi senyalaven els diversos indrets del món on ara viuen aquests missioners. Estem preparant un calendari 2017 molt especial, que anirà acompanyat del text d’una llarga entrevista amb la M Isabel. En tot moment mantenim contacte amb la Delegació Diocesana de Missions per col·laborar amb les seves activitats.

Més informació es pot trobar en aquest web: Serveis. Món per estimar.