Visita a l’església MD del Carme (plaça del Carme)


És d'estil barroc ric de detalls tan a la façana i al campanar (restaurat el 1996) com en l'interior. A la part central de la façana, dins una fornícula s'hi veu la imatge de la Mare de Déu amb dos escuts del Carme a banda i banda. S'hi entra per un cancell de bella factura. Té unes grans proporcions que la fan la segona església de la ciutat en capacitat. Per damunt de les capelles laterals s'hi obren unes galeries practicables.

Té quatre capelles laterals per banda. A la dreta, la del baptisteri, la de la passió, la de St. Antoni de Pàdua (rodejat d'unes particulars pintures), la de St. Cristòfol i de la Mare de Déu de Montserrat (interessat imatge de Llimona). A l'esquerra, les capelles del St. Crist, de Sta. Tereseta de l'infant Jesús, la gran capella del Santíssim (ara oberta per guardar alguns passos de la processó del Divendres sant), la de Sta Teresa de Jesús. A la dreta del creuer, la Mare de Déu de Fàtima i St. Antoni Ma. Claret, i a l'esquerra del mateix St. Josep i la capella especial del Cor Immaculat de Maria.

Al fons del presbiteri, a considerable altura, hi ha el cambril decorat amb pintures de la imatge de la Mare de Déu del Carme al qual s'hi accedeix per una escala per cada costat.

Guarda els passos de la processó del Divendres sant, després d'una acurada restauració. (Veure una detallada informació sobre cadascun d'ells a l'apartat sobre les Confraries i Germandats de Setmana Santa).